Cerkev in politika

Indeks prepovedanih knjig
Robin Vose

Prva celovita zgodovinska analiza zloglasnega katoliškega Indeksa in z njim cenzure in zatiranja svobode govora naploh - od klesanja hieroglifov do interneta.

Slovenski razkoli in slovenska sprava
Spomenka in Tine Hribar

Slovenski razkoli so stari več kot tisoč let - več kot samo slovenstvo! Začelo se je z valjhunskim nasilnim pokristjanjevanjem in doseglo vrhunec z bratomornim spopadom v 20. stoletju. Koliko časa potrebujemo Slovenci za spravo?

Vohunske spletke in umori na Svetem...
Avro Manhattan

Ob koncu sedemdesetih let je 'nenadoma' umrl papež Janez Pavel I., nasledil ga je Poljak Karol Wojtyla. Začel se je frontalni ameriško-vatikanski napad na sovjetski imperij, svet je padel s tečajev in dobili smo takšnega, kakršnega imamo danes.

Pohlep
Emiliano Fittipaldi

Že od Danteja naprej slutimo, da je pohlep eden pomembnejših vzvodov vsega dogajanja v Vatikanu, zdaj imamo pred seboj pravi zemljevid finančne moči in z njo povezanih prevar, goljufij in škandalov, ki majejo same temelje Frančiškove cerkve.

Sveta vojna pod črno zastavo
Sami Moubayed

Kje so verski, ideološki in zgodovinski temelji Islamske države, kakšni so cilji islamističnega džihada in kaj lahko svet pričakuje od njegovih ideologov po koncu vojne v Siriji.

Nesveta trojica
Mark Aarons in Lohn Loftus

Pod šifro "Operacija podganja pot" so po koncu vojne tihotapili na varno najhujše nacistične zločince. Dokazi potrjujejo, da je operacijo vodila majhna zarotniška skupina visokih vatikanskih duhovnikov pod neposrednim nadzorom Pija XII.

Zadnja večerja
Philip Willan

Resnica o enem najbolj skrivnostnih umorov iz časov hladne vojne: smrt bankirja Calvija in propad banke Ambrosiano, v ozadju pa pranje mafijskega denarja v vatikanski banki in tajno financiranje vojne s komunizmom.

Seks in Vatikan
Carmelo Abbate

Kakšna je spolnost duhovnikov? Razen seveda, da je načeloma sploh ni. Carmelo Abate v svoji raziskavi trdi, da je v Vatikanu zelo živahno. In tudi sicer v vesoljni cerkvi.

Vlačuga babilonska
Fernando Valejo

»Pridi, da ti pokažem sodbo nad véliko vlačugo, ki sedi nad mnogimi vodami. Z njo so se vlačugali kralji zemlje, prebivalci zemlje pa so se upijanjali z vinom njenega vlačugarstva,« je pisal apostol Janeza Evangelist v knjigi Razodetja.

Nabirka
Cursio Maltese

Koliko Rimskokatoliška cerkev zapravi za svoje delovanje (in za vse svoje vzporedne, najpogosteje prikrite dejavnosti) in koliko tega denarja 'zasluži' sama, koliko pa ga na takšen ali drugačen način izvabi iz javnih blagajn?

Zlorabe, molk in laži
Joe Rigert

Posiljevanje in zlorabljanje otrok je vklesano v zgodovino duhovništva. Ob plazu obtožb, ki se je zgrnil nad rimsko cerkev na prelomu tisočletja in je tudi resno grozil, da jo bo pod seboj pokopal, je bilo novo le to, da so si žrtve drznile...

Pravljica o Kristusu
Luigi Cascioli

Kristusa nikoli ni bilo in lažnive zgodbe, ki jih cerkev širi o njegovem življenju, so zgolj sredstvo za izkoriščanje 'ubogih na duhu', je bil prepričan Luigi Cascioli, ko je rimsko cerkev ovadil zaradi zavajanja naivnih vernikov.

Jezuiti
Edmund Paris

Zgodovina političnega delovanja jezuitskega reda od ustanovitve v 16. stoletju do dveh svetovnih vojn v dvajsetem stoletju, zaradi katerega so si jezuiti prislužili naziv papeška skrivna vojska.

Umor v Vatikanu
Lucien Gregoire

Albino Luciani, Janez Pavel I., je bil papež 33 dni - dovolj, da si je nakopal zelo veliko smrtnih sovražnikov. Ne vemo natančno, kako je umrl, vemo pa, kdo ga je nasledil: Janez Pavel II., ki so ga imeli Lucianijevi sovražniki zelo radi.

Kristusovi namestniki
Peter De Rosa

Zgodovina papeštva in papežev od Svetega Petra do Janeza Pavla II., izpod peresa nekdanjega irskega jezuita Petra De Rose. Zgodovina, ki jo v Vatikanu prebirajo samo zatesno zaprtimi vrati.

Za zidovi Vatikana
Nino Lo Bello

Izobilje neobičajnih, čudaških in spletkarskih zgodb o papežih, sedežu Rimskokatoliške cerkve in njenih dostojanstvenikih.

Po sledeh Da Vincijeve šifre
Marie-France Etchegoin in Frédéric Lenoir

Jezus in Marija Magdalena sta imela potomca, njun rod še živi, rimskokatoliška cerkev pa z vsemi sredstvi prikriva to šokantno resnico. To je najkrajši povzetek romana, ki razvnema domišljijo milijonov bralcev, jezi Cerkev in navdušuje...