Evropska unija

Orbán - novi evropski avtokrat
Paul Lendvai

Madžarska pot v avtokracijo s politikom, ki je čez noč naredil vratolomni preobrat od ateističnega levičarja do pobožnega desničarskega skrajneža. Orbána zanimajo samo oblast, denar in nogomet - v tem vrstnem redu.

Bruselj v krempljih kapitala
José Bové

Evropski poslanec skupine Zelenih, sicer francoski ekolog in rejec ovac, o korporacijskih grožnjah, prevarah in podkupovanju v hramu evropske demokracije.

Ukradena Evropa
David Craigh, Matthew Elliott

»Iz Evropske unije poustvarjate novo Sovjetsko zvezo,« naj bi bruseljskim evrokratom nekoč zabrusil Mihail Gorbačov. In res, v združeni Evropi nastaja politična tvorba, ki včasih nadvse spominja na nekdanje trdnjave komunističnega pravoverja.

Četrti rajh
Vittorio Feltri in Gennaro Sangiuliano

Grška kriza je razgalila tisto, na kar so mnogi že dolgo opozarjali - središče Unije ni Bruselj, ampak Berlin; Nemčija je v miru dosegla tisto, česa Hitler ni mogel v vojni. Je Evropska unija postala nemški Četrti rajh?

Kraj zločina: Hypo Alpe Adria
Richard Schneider

Trgovina z orožjem, pranje denarja, nakupi dragocenih zemljišč v Istri in Dalmaciji, načrtno izčrpavanje in privatizacija velikih državnih podjetij, izsiljevanje podjetnikov, tudi fizično odstranjevanje vseh, ki bi lahko pokvarili igro ...

Zadnja leta evra
Bruno Bandulet

Dr. Bruno Bandulet je eden tistih nemških ekonomistov, ki so prepričani, da evro sloni na zelo majavih monetarnih temeljih, lažnih gospodarskih argumentih in praznih političnih obetih.