Po sledeh Da Vincijeve šifre

Po sledeh Da Vincijeve šifre
  • Avtor: Marie-France Etchegoin in Frédéric Lenoir
  • Število strani: 211

Cena: 10,00 EUR

Cena klub CICERON: 8,50 EUR

Jezus in Marija Magdalena sta imela potomca, njun rod se je ohranil vse do današnjih dni, rimskokatoliška cerkev pa že stoletja z vsemi sredstvi prikriva to šokantno resnico. To je najkrajši povzetek romana, ki po vsem svetu že nekaj časa razvnema domišljijo milijonov bralcev, jezi Cerkev in navdušuje knjigotržce.
V romanih je sicer dovoljeno marsikaj, toda Dan Brown se ne zadovolji zgolj z umetniško svobodo. Njegov roman temelji na dejstvih, zapiše uvodoma, potem pa v svojo zgodbo vplete vrsto bolj ali manj znanih domnev iz zgodovine verstev, umetnosti, simbolov ...
Je Da Vincijeva šifra res več kot zgolj domišljijska zgodba, kakor zatrjuje njen avtor?
Kaj je v romanu res, kaj je zgolj domneva in kaj je čista izmišljotina?
Francoska novinarka Marie-France Etchegoin in filozof ter strokovnjak za verstva Frédéric Lenoir sta se ob odločila za kolikor je mogoče natančno zgodovinsko raziskavo - obiskala sta glavna prizorišča romana, brskala po zgodovinskem gradivu, iz katerega je črpal Dan Brown in korak za korakom luščila plasti, ki naj bi obdajale 'veliko skrivnost'. Našla sta skrite junake, ki so pisatelju služili kot slikarski model za junake iz romana, odkrivala sta zgodovinske vire, na katerih sloni zgodba - in spet se je izkazalo, da je resničnost včasih celo bolj razburljiva in presenetljiva, kot roman.

Marie-France Etchegoin je priznana novinarka tednika Nouvel Observateur, odgovorna urednica za raziskave in strokovnjakinja za kriminalne preiskave.

Frédéric Lenoir je filozof in sociolog, pridružni profesor na Visoki šoli za študije družbenih ved. Je urednik revije Monde des religions.