Novi svetovni red

Proti prepadu
Volodimir Iščenko

Kdo bi si leta 1945, po nacističnem divjanju na vzhodni fronti, lahko mislil, da se bodo potomci preživelih na istih bojiščih in na nemških tankih danes borili proti Rusiji - na bojiščih, na katerih je Rdeča armada porazila nemške tanke?

Psihologija neumnosti
urednik Jean Francois Marmion

O pojavu, ki je tako vseprisoten, značilen in pogosto usoden za človeško vrsto, si le redko upamo resno razmišljati, kaj šele spregovoriti ali ga raziskati. Morda zato, ker se bojimo, da se bomo prepoznali?

Druga hladna vojna
dr. Nikola Samardžić

Svež, analitični vpogled v spremembe, ki so se zgodile na svetovnem političnem prizorišču v zadnjih dveh desetletjih - vzpon Rusije in sprememba ravnotežja med velikimi svetovnimi silami.

Otoki zakladov
Nicholas Shaxson

Kronika grehov in pokvarjenosti kapitalizma, ki razgalja veliko več kot zgolj davčne oaze. Shaxson se je bolj kot kdorkoli doslej približal tem črnim luknjam, skozi katere nam pred očmi uhaja večino tistega, kar ustvarimo.

Kdo vas je pa izvolil
Susan George

Pogajanja o zloglasnem sporazumu TTIP nazorno kažejo, da globalno oblast prevzemajo posamezniki in skupine, ki delujejo iz ozadja, ki niso bili izvoljeni in ki to počnejo izključno v imenu zasebnih interesov, lastnih ali interesov naročnikov.

Kako zmagati v razredni vojni
Susan George

Država blaginje je pokopana, vrednote razsvetljenstva, družbena solidarnost, človekove pravice, demokracija so anahronizem, zmagujejo egoizem, tekmovalnost, pohlep, vladavina močnejšega. In pa, svet je prenatrpan z reveži.

Natova skrivna vojska
Daniel Ganser

Leta 1990 so se pojavili šokantni dokazi o terorizmu pod okriljem zveze NATO. To je osupljiva zgodba o Operaciji Gladio; zgdba o vohunjenju, zarotah in političnemu nasilju v zahodni Evropi, ki so ga desetletja pripisovali skrajni levici.

Vojne za nafto
William F. Engdahl

Nafta ni omejena dobrina, več kot dovolj jo je pod zemeljskim površjem. Nafta tudi ni nastala iz bioloških ostankov živali in rastlin, anorganskega izvora je – in kar je pri tem najpomembnejše, zaloge nafte se obnavljajo.

Zgodbe s ploščate zemlje
Nick Davies

... včasih so zavestno lagali, včasih so za kozarec vina ali za dobro večerjo komu naredili uslugo … Ampak osnovni princip je bil jasen, novinarstvo je temeljilo na iskanju in zapisovanju resnice. Vse do nedavnega.

Wikileaks od znotraj
Daniel Domscheit-Berg

Julian Assange in Daniel Domscheit-Berg sta bila soustanovitelja spletne strani Wikileaks in dolgo tudi edina, ki sta poznala skrivnost uhajanja najzaupnejših državnih informacij. Očitno je bila teža slave in odgovornosti prevelika.

Gospodarji senc
Daniel Estulin

Skupina Bilderberg, CIA, mafija - globalizirana politična, finančna, varnostno-vojaška in kriminalna elita v skupnih poslih; pri tihotapljenju orožja, proizvodnji in prodaji mamil, pranju denarja in kovanju političnih zarot

Popolna prevlada
William F. Engdahl

Za ljudi, ki nadzorujejo ameriško vojsko ter oboroževalno in naftno industrijo, se hladna vojna v resnici ni nikoli končala, le nadaljuje se z novimi sredstvi, njihov cilj pa zdaj nima več nobenih meja - popolna prevlada.

Tu Guantanamo
Roger Willemsen

O zloglasnem ameriškem koncentracijskem taborišču Guanatanamo je bilo povedano že skoraj vse, vse, razen tistega, kar bi imeli povedati sami zaporniki, če bi kdaj dobili pravico do poštenega sojenja.

Skupina Bilderberg
Daniel Estulin

... cilj skupine Bilderberg je prevratniški – nič manj kot rušenje mednarodne skupnosti neodvisnih, demokratičnih in suverenih držav ter ustvarjanje novega svetovnega reda, v katerem bo vladala ena sama svetovna vlada ...