XXI. stoletje

PLANDEMIJA Covid 19
dr. Bruce Fife

Celotna epidemija, trdi ameriški zdravnik, je prevara epskih razsežnosti; milijoni so trpeli, da bi še bolj obogatela peščica globalnih milijarderjev in njihovih lakajev.

Blišč in beda tehnokapitalizma
Zdenka Kristan

Kritično ovrednotenje sodobne družbe z različnih zornih kotov, s katerem avtorica, slovenska filozofinja in publicistka, razgalja svet neoliberalnega tehnokapitalizma človeka v njem.

Putinova nova Rusija
Shaun Walker

Vladimir Putin je Rusijo v 20 letih vladavine vrnil na geostrateški zemljevid planeta kot eno od velikih sil. Ustavil je razpadanje ruskega imperija in umiril nekatere največje notranje napetosti. A še zdaleč ne vseh ...

Smrtonosna psihiatrija in organizirano...
PETER C GØTZSCHE

Psihiatrija je zlata jama farmacevtske industrije. Psihiatrična zdravila ji prinašajo največje dobičke, bolnikom pa najmanj koristi in najhujše stranske učinke.

Smrtonosna zdravila
PETER C GØTZSCHE

Velike farmacevtske korporacije podkupujejo ali izsiljujejo zdravnike, politike in priče, nezakonito preprodajajo mamilla, poneverjajo, načrtno spodkopavajo zakonodajo in tržno regulativo ... Vse to so značilnosti poslovnega modela mafije.

Covid-19
Debora Mackenzie

Vedeli smo, da bo prišla, pa se nismo pripravili. Vsega je zmanjkovalo: zaščitnih mask, rokavic, ventilatorjev ... samo toaletnega papirja je bilo dovolj. Toda lahko bi bilo še veliko hujše. In nekoč verjetno bo.

Smrt z dostojanstvom
Robert Orfali

Knjiga o umiranju, ki bi bilo dostojno človekovega življenja. Odločen zagovor človekove avtonomije in pravice do smrti, ko življenje postane 'bolj slabo kot dobro' - tudi v obsežni in polemični spremni besedi filozofa Tineta Hribarja.

nepoTEŠeni
Primož Cirman

... nastavki za vse nepravilnosti, napačne odločitve in druge stranpoti so bili vgrajeni že v same temelje projekta ... ni šlo za nepovezana naključja ali napake ... kriva je veriga premišljeno načrtovanih potez … (Primož Cirman)

Ogenj in bes
Michaell Wolff

Zgodba o eksplozivnem dogajanju v Beli hiši v prvem letu Trumpovega predsedovanja. Hujše je, kot si sploh lahko predstavljamo ...

Identiteta
Paul Verhaeghe

Identiteta sodobnika je neločljivo povezana z danes prevladujočo neoliberalno ideologijo. Junak našega časa pozna pomembne ljudi in veliko govori - a njegovi odnosi so površni, takšni, kakršne so danes vse naše interakcije.

Konoplja kanabis
Jack Herer

V čisto medicinskem smislu je marihuana veliko varnejša, kot so mnoga vsakdanja živila, ob uživanju v njeni naravni obliki pa je ena najvarnejših terapevtsko aktivnih substanc, ki jih pozna človeštvo.

Žrtvovanje
Alessandro Orsini

Družbeno dno, iz katerega raste novi fašizem: terenska raziskava ugledenga rimskega profesorja sociologije o notranji kulturi, vrednotah in hierarhiji nasilne, ksenofobne, v preteklost zazrte skrajne desnice.

Bonobo in ateist
Frans de Waal

Morala človeka - in drugih živali - ni nekaj, kar bi nam bilo poslano od zgoraj, od tega ali onega boga. Moralo nosimo v sebi in je veliko starejša od vseh religij. Brez morale ne bi preživeli kot družbene živali.